Καθημερινή – Η «Reminds» υπενθυμίζει την έννοια της φιλοξενίας και δίνει λύσεις στη νέα τουριστική πραγματικότητα

H ομάδα πίσω από το επιτυχημένο «The Caravan» είναι ο καλύτερος «σύμμαχος» του ξενοδοχείου σου.

Μετά από δυο χρόνια πανδημίας και συνεχών απολογισμών και επαναξιολογήσεων, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η βιομηχανία του τουρισμού και των ταξιδιών ευρύτερα έχει υποστεί μεταβολές τεραστίων μεγεθών, που απαιτούν ευελιξία και προσαρμοστικότητα από όλους. Η νέα εποχή στον τουρισμό ταυτίζεται με καινούργιες ανάγκες που έχουν γεννηθεί ή έχουν προκύψει από τις συνθήκες αστάθειας που προηγήθηκαν και συνεχίζουν να υφίστανται παρά τα αισιόδοξα δείγματα. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ η έννοια των γρήγορων αντανακλαστικών έχει βαρύνουσα σημασία και είναι η ώρα για συνεργασίες που θα ευνοήσουν την αποτελεσματικότερη διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης. Και αυτό, γιατί όσο οι τεχνολογικές προκλήσεις αυξάνονται γεωμετρικά τόσο πιο περίπλοκο θα γίνεται για τον ξενοδόχο να τις παρακολουθήσει. Σε αυτό το πλαίσιο, εταιρείες όπως η «Reminds Hospitality» έρχονται να καλύψουν τις επιπλέον ανάγκες μιας τουριστικής μονάδας και αποδεικνύονται ένα χρήσιμο εργαλείο για την περίοδο που διανύουμε και για το μέλλον.

Η «Reminds» υπενθυμίζει την έννοια της φιλοξενίας και δίνει λύσεις στη νέα τουριστική πραγματικότητα-1

Ωστόσο, η «Reminds Hospitality» δεν είναι «παιδί» της πανδημικής κρίσης. Είναι μια εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2017 και αναλαμβάνει τη διαχείριση μικρών και ιδιαίτερων τουριστικών μονάδων μέχρι 60 δωματίων, όπως και μεμονωμένων ξεχωριστών τουριστικών κατοικιών (βίλες) με σκοπό να εξασφαλίσει τη μέγιστη αύξηση κέρδους σε συνδυασμό με τη μέγιστη αύξηση ικανοποίησης του πελάτη.

Το 2022, η ανάγκη για συνεργασία με την μέθοδο του outsourcing φαίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Κι αυτό επειδή, όπως εξηγεί ο Γιώργος Κουρτίδης, Co-founder και Sales Director της «Reminds», η τουριστική αγορά έχει υποστεί μια «αναστάτωση» που καθιστά πολύ ευάλωτο το τουριστικό προϊόν. Πλέον, οι κρατήσεις μετατρέπονται σε last minute και η αστάθεια ταλαιπωρεί τους επαγγελματίες. Σε αυτή τη συνθήκη, λοιπόν, έρχεται να «κουμπώσει» η εξειδίκευση της ομάδας της «Reminds», η οποία έχει δημιουργήσει και λειτουργεί ένα άρτια οργανωμένο τμήμα κρατήσεων. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη επιλογή outsourcing του τμήματος κρατήσεων σε έναν έμπιστο πλέον συνεργάτη, που εξοικονομεί κόπο, χρήμα και χρόνο, «απελευθερώνοντας» τον επιχειρηματία από ένα μεγάλο «φορτίο», παρέχοντάς του έτσι τη δυνατότητα να εστιάσει στην καθημερινή εμπειρία του πελάτη του. Αυτός είναι ο ρόλος της «Reminds»: αναλαμβάνει εξολοκλήρου τις πωλήσεις και τις κρατήσεις μικρών μονάδων, οι οποίες «επεκτείνουν» τις δυνατότητές τους, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της εταιρείας και τοποθετούνται ισότιμα στο χάρτη της αγοράς συγκριτικά με μεγάλες μονάδες οι οποίες διαθέτουν περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό.

Η «Reminds» υπενθυμίζει την έννοια της φιλοξενίας και δίνει λύσεις στη νέα τουριστική πραγματικότητα-2

Οι υπηρεσίες της «Reminds» ωστόσο, δεν περιορίζονται στη διαχείριση των κρατήσεων αλλά σε μια ολοκληρωμένη πρόταση συνεργασίας που αρχίζει από την τοποθέτηση του προϊόντος στην αγορά και καταλήγει στην ικανοποίηση του πελάτη. «Στόχος μας είναι να επιτύχουμε τη μέγιστη αύξηση των πωλήσεων -δηλαδή αύξηση του τζίρου του καταλύματος- δημιουργώντας αρχικά την κατάλληλη online παρουσία του σε όλα τα κανάλια. Στη συνέχεια, παρακολουθώντας επισταμένως το συνολικό ανταγωνιστικό φάσμα της εκάστοτε αγοράς, εκτελούμε με τεράστια ακρίβεια καθημερινή δυναμική τιμολόγηση, η οποία αποφέρει συνήθως γεωμετρική αύξηση των πωλήσεων», αναφέρει ο Χάρης Παπαδόπουλος, Co-Founder και Managing Director.

Στις υπηρεσίες της εταιρείας εντάσσονται, εκτός από τη συνολική διαχείριση του καταλύματος, η εκπαίδευση προσωπικού, concept upgrade, η υπηρεσία Μυστικού Επισκέπτη και άλλες consulting υπηρεσίες.

Το success story του «The Caravan»

Σήμερα, διαθέτει γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βαρκελώνη, όμως η πορεία της «Reminds» είχε αφετηρία ένα εξαιρετικά πετυχημένο project, αυτό του «The Caravan», που πρωτοεμφανίστηκε το 2017 στη Θεσσαλονίκη αποτελούμενο από 17 δωμάτια. Μία πρόκληση για την αγορά της πόλης. Η «Reminds» κλήθηκε να αναλάβει το Re-branding του καταλύματος, όλη την διαδικασία των κρατήσεων (reservations) και των πωλήσεων (sales) και στη συνέχεια προχώρησε στην εξολοκλήρου διαχείρισή του.

Το αποτέλεσμα τη δικαίωσε, δημιουργώντας ένα από τα σημαντικότερα «case study» της πόλης. Με στοχευμένες κινήσεις, πολύ πρωτοπόρες για την τότε αγορά της Θεσσαλονίκης, το οδήγησε και συνεχίζει να το οδηγεί σε ανοδική πορεία, διατηρώντας από το 2017 μέχρι σήμερα αυτό το μικρό κατάλυμα πρώτο στη βαθμολογία της Booking και ανάμεσα στους 25 καλύτερους παραδοσιακούς ξενώνες της Ελλάδας στο Tripadvisor, έχοντας φτάσει, το 2021, στην 3η θέση! Μάλιστα, στο τέλος του 2021 διακρίθηκε με το Silver Award στην κατηγορία «Best Greek Hotel Breakfast» των Greek Hospitality Awards, λανσάροντάς ένα μοναδικό πρωινό και μία ξεχωριστή επιλογή ελληνικών συνταγών στην κατηγορία Brunch.

Η «Reminds» υπενθυμίζει την έννοια της φιλοξενίας και δίνει λύσεις στη νέα τουριστική πραγματικότητα-3

Η εικόνα σε αριθμούς με την «Reminds Hospitality» να έχει αναλάβει την πλήρη διαχείριση του Caravan B&B από το 2017 μέχρι σήμερα, περιγράφεται ως εξής: 75% αύξηση στα συνολικά έσοδα και 400% αύξηση στις πωλήσεις του F&B με το σχεδιασμό και την εφαρμογή του Caravan Café Brunch.

Μια εταιρεία όπως η «Reminds» που έχει ως στόχο τη συνεργασία δεν θα μπορούσε να λειτουργεί διαφορετικά, παρά μόνο στο πλαίσιο μιας επιτυχημένης και αρμονικά δεμένης ομάδας. «Στόχος της “Reminds” δεν είναι να πάρει κάτω από την “ομπρέλα” της μια τουριστική επιχείρηση, αλλά να λειτουργεί υποστηρικτικά και “αθόρυβα” ως μοχλός ανάπτυξης και ώθησης», καταλήγει η Director of Operations της «Reminds», Έφη Μωραΐτη, αφήνοντας σε ρόλο πρωταγωνιστή το ίδιο το κατάλυμα.

Inforemindshospitality.com

Περισσότερα εδώ